akciók

2019.01.23. 09:50

Elmarad az uborkaszezon a hazai személyi kölcsönöknél

Januárban csak egy, az éves Buborhoz kötött termék drágult, sok a díjelengedés.

A hitelboom tavaly átírta a hitelfelvételi trendeket: már januárban több személyi kölcsönt folyósítottak a bankok, mint az azt megelőző, karácsony előtti hónapokban. A bankok most is akciókkal, díjelengedéssel csábítanak hitelfelvételre – írja a Világgazdaság.

A pénzintézetek jelentős része már az év elején akciókkal, kedvezményekkel igyekszik felkelteni az ügyfelek érdeklődését személyi hitelei iránt. A sürgölődés érthető, hiszen

a múlt télen, a hitelboom tombolása közben a januári 27,25 milliárdos személyihitel-folyósítás 21,5 százalékkal haladta meg a 2017. decemberit, sőt még a novemberi adatra is rávert 20 millió forintot

a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint. A hiteligénylők egyre nagyobb része persze nem mindennapi likviditási gondjaira vesz fel kölcsönt – ezt igazolja az átlagos hitelösszeg látványos emelkedése is –, sokan év elején már a tavaszi lakásfelújítást vagy épp autóvásárlást terveznek.

A Bankráció.hu adatsora szerint tegnap óta új ügyfeleknek kínál 6 százalékpontos kedvezményt a személyi hitel alapvetően 17,65 százalékos kamatából a Raiffeisen Bank. Ha a hitelt igénylő, a bankkal eddig kapcsolatban nem álló ügyfél igazolt nettó jövedelme meghaladja a 250 ezer forintot, akkor a kamatkedvezmény – 1 millió forint feletti hitel igénylésekor – 10 százalékpont. Ekkora, 7,95 százalékos kamattal a meglévő ügyfelek csak hasonló jövedelem és aktív számlahasználat mellett kaphatnak kölcsönt a banktól.

Az OTP már több mint két hete kínálja akciós személyi kölcsönét, amely a standard kamatokhoz képest 0,4–2,0 százalékpontos kedvezményt nyújt. A 7,1–8 millió forint közötti kölcsönt igénylők 7,99 százalékon kaphatnak hitelt, amelyből az online kuponkód kamatkedvezménnyel további 1 százalékpont kedvezmény érhető el. A teljes hiteldíjmutató (THM) az online akció beszámításával hitelösszegtől függően 7,2–19,9 százalék.

A Cetelem Bank április 2-ig nulla százalékos folyósítási díj mellett kínálja Saját Ritmus személyi kölcsönét és Adósságrendező kölcsönét, így a THM-értékek 47-50 bázisponttal, 9,27 százalékra csökkentek a referencia, 3 milliós, 60 hónapos futamidejű kölcsön esetében. Ugyanakkor szigorították a Saját Ritmus prolongálását: korábban évente egyszer lehetett ingyen prolongálást kérni, mostantól erre csak a folyósítás utáni 12 hónapon belül van lehetőség, azt követően a törlesztőrészlet fizetése csak 5 ezer forintos díj mellett halasztható.

A Kinizsi Banknál is tovább élnek a személyi kölcsönök hitelbírálati és szerződéskötési díjára vonatkozó nula forintos akciók. A kedvezőbb (12,99 százalékos kamat melletti) Nyerő személyi kölcsönnél a díjelengedéshez az kell, hogy az ügyfél a bankhoz utalja a törlesztőrészlet minimum kétszeresét elérő munkabérét. A MagNet Banknál a június 30-ig befogadott személyi kölcsönöknél nem számítanak fel folyósítási díjat.

A Sberbank június 30-ig meghosszabbította a személyi kölcsönhöz kínált árgaranciát: ha az ügyfél a hitelfolyósítást követő öt munkanapon belül a szerződésben rögzített kamat- és költségszintnél kedvezőbb kondíciót tartalmazó azonos összegű és futamidejű hitelre vonatkozó hitelígérvényt nyújt be, a bank a kedvezőbb kamatra módosítja a hitel feltételeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában