Gazdaság

2006.06.12. 22:00

Harley - egy kicsit másképp

Mórocz Zsolt

A motorokhoz nem különösebben értõ szemnek is hamar feltûnt az AMS quotstandjánálquot, hogy itt valahogy átér- telmezték a motor fogalmát. A laikusban talán legelõször valami ilyesmi fogalmazódik meg quotjó, jó, motor ez is, de valahogy másképpquot.
Dögös formák, áramvonalas testek, különleges megoldások, színek, talán valami olyasmihez tudnám hasonlítani, mint amikor a világ topmodelljei lépnek fel egyszerre a kifutón. Az eligazodásban aztán már a budapesti AMS motorszerviz, motorépítõ szalon egyik vezetõje, Horányi Ferry segít. - A motor fogalma nálam egyenlõ a Harley-Davidsonnal, ami általában a motoro- sok álmainak netovábbja is, a csúcspont, a végcél. Mindenki azt gondolja, ennél nincs tovább, de aztán jövünk mi! - kezdi a motoros ember, aki ugyan vendéglátó-ipari végzettséggel bír, de motoros- szenvedélye annak ellenére nem hagyott alább, hogy egy taxival való quottalálkozásaquot húsz évvel ezelõtt majdnem az életébe került. De hogy mi lehet annál több, hogy bemegy az ember egy szalon- ba, és kiválasztja a neki leg- inkább tetszõ gyönyörû motort? Nem más, mint az, hogy megépíttet magának egyet, olyat, amit csak neki, az õ különleges igényei, elképzelései, fantáziája alapján raknak össze, darabonként, szinte mint egy puzzle.
Mivel a Harley hatal- mas háttériparral rendelkezik, mintegy kétszázezer alkatrész van piacon a különbözõ típusú motorokhoz, ezért a variációk sora csaknem végtelen. Tehát, ha azt mondod quotCsinálj nekem valami olyat, ami még nem voltquot, akkor valójában nem álmodtál túl nagyot, fõként, ha a pénztárcád vastagsága mindent kibír - avat be tovább a részletekbe Horányi Ferry.
Fél év alatt egyébként bármit megépítenek, az ár pedig hat- és húszmillió forint között mozog. Aki ennél sokkal többért vesz Harley-Davidsont, azt már átvágták, figyelmeztet, ugyanis ennyi pénzbõl már minden kijön. A kreátor keze alól egyébként már több szépségdíjas motor került ki.
Fotó Orosz Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!