Ipari zónában a jövőjük

2019.03.12. 07:00

Hatalmas lendületet adhat Öskünek és környékének

Az elmúlt évek arról szóltak, hogy ez a település hogyan tudna fejlődni, hogyan tudná megtartani az itt élőket – mondta el a Vadrózsa Ipari Zóna ünnepélyes alapkőletétele alkalmából Ángyán Tamás polgármester a 8-as számú főút mellett kialakított iparterületen hétfőn.

Leitner Vera

Fotó: Penovác Károly / Napló

Az ipari zóna kialakítását lehetővé tevő, tavaly elnyert TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázatról a polgármester elmondta, bár ez a beruházás Öskü egyik legnagyobb lehetősége, nemcsak a falu számára, hanem a járás településeinek is nagy jelentőségű.

Az alapkőletételen Ovádi Péter országgyűlési képviselő a lendület, fejlődés és innováció kifejezésekkel jellemezte Ösküt. Hangsúlyozta, ezzel a projekttel mindenki jól jár, hiszen a beruházásból profitál az idetelepülő cégek révén adóbevételhez jutó Öskü, de a helyben boldogulni, dolgozni képes ösküiek is.

– Jól járnak azok a vállalatok is, akik itt, Öskün lelnek telephelyre, hiszen egy olyan aktív önkormányzattal dolgozhatnak együtt, amely szerintem a térségben egyedülálló – tette hozzá Ovádi Péter.

Szabó Róbert, a közbeszerzési pályázatot elnyerő, és így az ipari zóna tervezési, kivitelezési munkáit végző Practical Kft. ügyvezetője elmondta, a beruházás várhatóan egy–másfél év múlva készül el. A Vadrózsa Ipari Zóna megközelítőleg 353 millió forintos támogatásból valósul meg tíz hektáron, melyen tíz, különböző méretű telket alakítanak ki. A Magyar Villamos Művek Zrt. két napelemparkot hoz létre még az idei évben, de élelmiszeripari, ipari automatizálással foglalkozó, építőipari, valamint kutatás és fejlesztés profilú cégek is szerepelnek a leendő befektetők között.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Ángyán Tamás polgármester és Szabó Róbert ügyvezető együtt tették le az ösküi ipari zóna alapkövét
Fotó: Penovác Károly / Napló

 

A polgármester hozzátette, az ipari zóna hosszas előkészítés eredményeként valósulhat meg, mellyel egyben a korábbi településvezetés munkájának gyümölcse is beérik. Az eseményen az alapkő alatt egy időkapszulát is elhelyeztek, melyben az Ösküi Hírek legfrissebb száma, a települést ábrázoló térképek, valamint a képviselő-testületről készült fotó található.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!