Gazdaság

2009.10.21. 11:48

Hazánkban egyedülálló tesztpályát épít a Continental

Veszprém - Az elektronikus fék- és menetstabilizáló rendszerek fejlesztése érdekében a Continental járműtesztpályát épít a megyeszékhely határában, amelynek átadása november közepén várható.

Tremmer Tamás

A nemzetközi autóipari beszállítóként ismert Continental AG folyamatosan bővíti globális mérnöki hálózatát. E program részeként a Chassis & Safety divízió járműtesztpályát épít a veszprémi leányvállalatnál. A megyeszékhely határában megvalósuló beruházás az elektronikus fék- és menetstabilizáló rendszerek (tovább) fejlesztését szolgálja.

Az új ABS és ESC tesztpálya magas és alacsony tapadású útfelületekből, egy egyenetlen felületű pályaszakaszból, valamint egy, különböző hajlásszögű lejtőkkel épített emelkedőből áll. Így, biztonságos teret ad a dinamikus egyenes- és ívmeneti, illetve sávváltásos manőverek végrehajtásához. A beruházás kivitelezési munkái ez év tavaszán kezdték, átadását - lapunk értesülései szerint - november 17-re tervezik.

A hazánkban egyedülállónak tekinthető létesítmény megvalósulása számos új fejlesztőmérnöki munkahely megteremtését tette és teszi lehetővé. Így a régió három legnagyobb foglalkoztatójának egyikeként a Continental egy modern kutató-fejlesztő központtal bővítette tovább veszprémi telephelyét, s egyben a magyar járműipari K+F szektor kulcsszereplőinek egyikévé lépett elő. A beruházás révén a nemzetközi autóipari beszállító - amely a helyi Pannon Egyetemmel is szoros együttműködést tart fenn - jelentősen hozzájárul a magyar feltörekvő high-tech gazdaság dinamikus fejlődéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!