volánbusz

2019.08.02. 22:40

Jelentős mértékben megújul az állami autóbuszpark

A Volánbusz járműállománya összesen 638 korszerű, légkondicionált, a jelenlegi legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak megfelelő autóbusszal bővül – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A közleményben részletezik, hogy a Volánbusz 18 milliárd forint értékben 219, míg a Volán Buszpark Kft. 33 milliárd forintért 419 jármű beszerzését tervezi közbeszerzési eljárás keretében.

A pályázatok egy része már megjelent, a továbbiak is hamarosan elérhetők lesznek.

A beszerzések eredményeként jövő év végéig 638 új jármű áll szolgálatba a Volánbusznál.

A társaság teljes járműparkjának 10 százaléka megújul 2020. december 31-ig.

A közleményben kiemelték, a beszerzéssel a Volánbusz kiemelt célja a biztonságos és kényelmes utazás biztosítása, az utazási igények kiszolgálása, a szolgáltatási színvonal növelése.

Az új járművek mindegyike rendelkezik légkondicionálóval, EURO-VI környezetvédelmi osztályba sorolt dízelmotorral, továbbá nemzetközi és emelt sebességű vizsgával (TEMPO 100) is.

Ezenfelül a távolsági és turista autóbuszokat wifi szolgáltatással, USB töltőpontokkal és 230 voltos aljzatokkal is felszerelik

- közölte a Volánbusz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában