szigorít a reptér

2019.05.14. 17:45

Keményebben lépnek fel Ferihegyen az illegális szolgáltatók ellen

Az intézkedés leginkább a kéretlen marketingesekre és illegális fuvarozókra vonatkozik.

Május 15-én lépnek életbe az új szabályok, egyben új biztonsági szolgáltatót bíz meg a Budapest Airport. Az ő feladatuk lesz az illegális, vagy kéretlen tevékenységek megakadályozása. Ide tartoznak azok a „hiéna” taxisok is, akik nem szerződtek le fuvarszervezővel, hanem független szolgáltatóként működnek.

A hatóságok által jóváhagyott repülőtéri rend értelmében május 15-től kezdődően minden kereskedelmi vagy adománygyűjtő, politikai vagy egyéb típusú tevékenységhez, beleértve a szórólapozást, a rendezvények szervezését, a filmforgatást, vagy az utasok kereskedelmi ajánlatokkal történő megszólítását, a Budapest Airport előzetes, írásbeli jóváhagyása szükséges.

Az új szabályok nem érintik a Budapest Airport és hivatalos, engedéllyel rendelkező utasszállító partnerei közötti hatályos megállapodásokat, azaz a BKK buszok, a Főtaxi és a Minibud szolgáltatását, a telefonon előre megrendelt taxik is változatlan módon közelíthetik meg a terminált, miként az utasok csoportjait szállító turistabuszok is a szokott rendben működhetnek a továbbiakban.

A biztonsági szolgáltató szakemberei minden illegális utasfelvételt megkísérlő, vagy kéretlen, nem kívánt ajánlatot tevő személy tevékenységét udvariasan, de határozottan meg fogják akadályozni, és az elkövetők jogi eljárásra is számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában