Gazdaság

2011.01.07. 10:18

Lerobbant lőszergyár

Balatonfűzfő - Felszámolási eljárás alá került a korábban a Nitrokémiához tartozó, 2004-ben privatizált, magyar-orosz kézben lévő balatonfűzfői lőszergyár. A balatonfűzfői Nitrokémiának évtizedeken keresztül egyik zászlóshajója volt a lőszergyár.

Tremmer Tamás

A rendszerváltozást követően azonban ez a tevékenység egyre gazdaságtalanabbá vált. Az üzem eladása éveken keresztül napirenden volt, végül sikeresen zárult a privatizáció. A lőpor üzletágat a Nitrokémia Zrt. 2004-ben értékesítette, a munkavállalók 2004. május 1-jei hatállyal, jogutódlással kerültek új foglalkoztatójukhoz, a Rexplo-21. Kft-hez, amelynek az üzletrészét  a vagyonbevitelt követően  az orosz-magyar vállalkozás, a Milrus-Service Kft. vette meg.

Az új tulajdonosok egészen mostanig sikerült megőrizniük a 80 éves munkakultúrát. A gazdasági körülmények miatt az év végén végleg lerobbant a Rexplo Kft., a társaság  a cégbíróság 2010. december 10-től hatályos adatai szerint  felszámolás alá került. Az eljárás végig vitelére a kaposvári Ceres Gazdasági Tanácsadó és Felszámoló Kft.-ét jelölték ki, a felszámolóbiztos Vass Magdolna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!