Gazdaság

2013.11.06. 12:12

Marad az Erzsébet-utalvány

Az Erzsébet-utalványra vonatkozóan semmilyen kormánydöntés nem született, nincs szó sem a juttatási lehetőség megszüntetéséről, sem a rendszer átalakításáról, vagy a felhasználás korlátozásáról.

Halmos György

Ezt a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára válaszolta Pál Béla szocialista képviselő kérdésére hétfőn a parlamentben, amelyről az ellenzéki honatya szerdán tartott sajtótájékoztatót. A képviselő elmondta, hogy azért fordult kérdéssel az szaktárcához, mert az elmúlt napokban több fórumon olyan aggasztó hírek jelentek meg, illetve az érdekvédelmi szövetség is úgy értesült, hogy miszerint a kormány mérlegeli az utalvány megszüntetését, legalábbis gyökeres átalakítását. Pál Béla elmondta, hogy adótörvények parlamenti vitája kapcsán élénk figyelem kíséri a változásokat.

– Az adótörvények kapcsán megállapítható, hogy sajnos gyökeresen nem változtak, marad a 16 százalékos szja, vagyis a gazdagok még gazdagabbak, a szegényebbek még szegényebbek lesznek – fogalmazott. Megemlítette viszont, örömmel vették azt, hogy a kormány a szocialisták egyik javaslatát, a családi adókedvezmény kiterjesztését megfogadta, így jövőre azon két- és háromgyermekes családok is igénybe vehetik, amelyek eddig nem tudtak ezzel élni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!