Gazdaság

2012.11.22. 20:10

Megyénk legjobbjai

Veszprém - Hatodszor adták ki négy szervezet együttműködésével megyénk legeredményesebb vállalkozásainak értékelését.

Varga Ibolya

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKI), a Napló, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Veszprémi Igazgatósága  együttműködésével készült, megyénk legjobb vállalkozásait ismertető kiadvány bemutatójára csaknem másfél százan voltak kíváncsaik. Az első perckben  dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora és dr. Markovszky György, a  VMKI elnöke együttműködési megállapodást írt alá.  Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes méltatta a kiadványban szereplő vállalkozások erőfeszítéseit, és azt ígérte, hogy a jövőben is olyan törvények és szabályozók jelennek meg, melyek segítik a magyar gazdaság eredményességét.    




Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes méltatta a kiadványban szereplő vállalkozások erőfeszítéseit. Balról Barták Péter, lapunk főszerkesztője, mellette Porga Gyula, Veszprém polgármestere, jobbról dr. Markovszky György, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke (Fotó: Gáspár Gábor) 


Megyénk kétszáz jó vállalkozása

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a megye legjobb vállalkozásairól szóló kiadvány bemutatóján kifejtette: a gazdaság csak akkor lehet sikeres, ha versenyképesek a vállalkozások. Ehhez azonban számukra kedvező pénzügyi politika és jogi háttér kialakítása  szükséges.

 




Szabó Miklós (balról) adta át a Napló díját Mónus Gyulának (Fotó: Gáspár Gábor)

Umenhoffer Ferenc, a NAV Közép-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága főigazgatója a társasági adóbevallások tükrében mutatta be a régió és a megye vállalkozásainak fejlődését. Megyénkben 2011-ben  53 ezer adóalany működött, ami a régiós adatnak 35,3, az országosnak pedig 3,1 százaléka. Ezek 1166 milliárd forint nettó árbevételt mutattak ki, ami  17,1 százalékkal volt magasabb, mint az előző évben. Barták Péter, a Napló főszerkesztője elmondta: a Pannon Lapok Társasága napilapjai négy megyében csaknem hetven éve közvetítenek értékeket. Összesen hatszáznégyezer olvasóhoz jutnak el nyomtatott formában, de sokan az on-line kiadványt kísérik figyelemmel. Az egy hónapja megjelent új, digitális kiadásunkat  már csaknem kétezren olvassák rendszeresen.

 

 



Dr. Markovszky György, a megyei kamara elnöke ismertette,  hogy a Top 100-as kiadványban ezúttal kétszáz vállalkozás adatait közöljük. Ezek szinte teljes mértékben lefedik a megye gazdaságát, például az export 99 százaléka kapcsolódik a tevékenységükhöz. Idén az első fél évben javultak a gazdasági mutatóik, ez a második fél évre nem mondható el.Két megyei vállalkozás mutatkozott be, a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft.-t Fonyódi Levente ügyvezető igazgató,  a Pápai Asztalos Kft.-t Kovács József ügyvezető igazgató jellemezte. Ebben az évben alapította a Napló Az év Veszprém megyei kisvállalkozása díjat, amelyet először Szabó Miklós, a Pannon Lapok Társasága ügyvezető igazgatója adott át Mónus Gyulának, az ősi MetalTec 2001 ügyvezetőjének. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!