Mezőgazdaság

2019.07.27. 10:03

Nagy István: 500 millió uniós állampolgárt érint a közös agrárpolitika

A magyar gazdáknak össze kell fogniuk a franciákkal, hogy előnyös helyzetet harcoljanak ki maguknak az Európai Unió új közös agrárpolitikájában – jelentette ki Nagy István agrárminiszter.

Az EP-választások véget értek, az erőviszonyok tisztázódtak, így itt az ideje, hogy megkeressük azokat a szövetségeseket, amelyekkel közösen Magyarország sikereket érhet el – nyilatkozta az agrárminiszter a Hír Tv Tusványosról jelentkező Magyarország élőben című műsorának. A tárcavezető szerint az elsődleges cél az, hogy megőrizzük azt a forrást, amelyből a magyar gazdák eddig gazdálkodni tudtak.

A politikus a műsorban azt is elmondta, hogy a közös agrárpolitika költségvetésének minden centjét az agrárpolitikára kell fordítani, és el kell érni, hogy azokat ne lehessen más – például migrációs – célokra átcsoportosítani. A második lépés az, hogy Magyarország többletforrásokhoz jusson, de nem pályázati úton, hanem azt elérve, hogy az EU tagállamai országonként, elosztási mechanizmusukat figyelembe véve részesüljenek a juttatásokból.

Az agrárminiszter a műsorvezető kérdésére elmondta, hogy optimista a jövővel kapcsolatban, azonban fontos, hogy az uniós (agrár)minisztereknek a szeme előtt a gazdák érdeke lebegjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában