terroristaturizmus

2017.12.05. 07:12

Nem ártottak a merényletek a turistaforgalomnak

Például Londonba 24 százalékkal többen látogattak el Európából, mint egy évvel korábban annak ellenére, hogy a terroristák a brit fővárosban több véres merényletet is elkövettek.

Az sem tántorította el a turistákat, hogy a támadások a kedvelt idegenforgalmi helyeket vették célba, és az áldozatok többsége is külföldi volt – derül ki az eDreams ODIGEO netes utazási iroda kedden közzétett, 2017 januárja és szeptember vége közti időszakról szóló jelentéséből.

A veszély azonban messze nem annyira taszító hatású, mint amennyire vonzó a font árfolyamgyengülése amiatt, hogy Nagy-Britannia távozik az Európai Unióból.

A font olcsóbbá válásából adódón a külföldiek saját valutájukért több fontot kaphatnak, mint korábban, így brit útjuk olcsóbb, és ez London idegenforgalmi felkapottságának fő magyarázata – áll a jelentésben.

Londonhoz hasonlóan nem sínylette meg más olyan európai nagyváros idegenforgalma sem az azokban elkövetett merényleteket, így például Párizst, vagy Berlint sem kerülték el a turisták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!