Juttatás

2018.03.22. 15:56

Nemzeti közművek: jóváírták a téli rezsicsökkentést a gázszámlán

Az ügyfelek jövő héttől már a 12 000 forinttal csökkentett számlát kapják.

A Nemzeti Közművek a földgázfogyasztók folyószámláján jóváírta a téli rezsicsökkentés összegét – közölte a NKM Nemzeti Közművek Zrt. csütörtökön.

A tájékoztatás szerint az ügyfelek jövő héttől már a 12 000 forinttal csökkentett számlát kapják.

A jóváírást követően a fogyasztó számlája vagy számlái automatikusan csökkennek, mindaddig, amíg a csökkentés el nem éri a meghatározott összeget, tartozás esetén az elmaradás a juttatás mértékével mérséklődik.

Felidézik, hogy a 2018. március 8-án megjelent 37/2018. kormányrendelet alapján az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő lakossági földgázfogyasztók a hideg időjárás fogyasztásnövekedését ellensúlyozó juttatásra jogosultak.

A Nemzeti Közművek az egyetemes szolgáltatói jogviszonyban álló lakossági fogyasztók részére 12 000 forintot, az óránként 20 köbméter (m3/h) alatti gázmérővel rendelkező egyetemes szolgáltatói jogviszonyban álló fogyasztók esetében 24 000 forintot, az óránként 20 köbméter, vagy a feletti gázmérővel rendelkező egyetemes szolgáltatói jogviszonyban álló fogyasztók esetében 120 000 forintot írt jóvá a jogosultak földgázfolyószámláján.

A közleményben hangsúlyozzák, az elmúlt években a hazai földgázszolgáltatási rendszer átalakítása sikeresen lezárult, az állami tulajdonú Nemzeti Közművek a teljes magyar lakosságot látja el földgázzal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!