Gazdaság

2013.11.15. 19:23

Növényvédelem az élelmiszer-biztonságért

A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara november 13-án tartotta 8. Növényorvosi nyílt napját a Parlament Felsőházi Termében.

Nagy Imre

A tanácskozás résztvevőit dr. Tarcali Gábor, az országos kamara elnöke és dr. Sáringer-Kenyeres Tamás országgyűlési képviselő köszöntötte. A bevezetőt követően Jakab István, az Országgyűlés alelnöke és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke üdvözölte a résztvevőket. A nap folyamán előadások hangzottak el a növényvédelmi szakmát érintő időszerű kérdésekről, valamint tájékoztatást kaptak a jelenlévők az élelmiszer-biztonság stratégiai feladatairól és a Nemzeti Cselekvési Tervről is. A szakmai előadások A növényvédelmi előrejelzés, mint az integrált növényvédelem alapja, Mi várható a hatékony csávázószerek kivonása után?, Tárgyilagosan a genetikailag módosított növényekről, Veszélyes károsítók terjedése a növényi szaporítóanyagokkal címeket viselték. Ezeken túl tájékoztató hangzott el A minőségi növényorvos-képzés felelőssége az élelmiszer-biztonságban címmel.

- Veszprém megye szakmai kamaráját Németh Csaba elnök vezetésével 35 fővel képviseltük. A nyílt napon országos kitüntetéseket is átadtak. A Veszprém megyei szakemberek közül példás, kiváló munkájáért Gyimóthy Sára növényvédő mérnök részesült országos elismerésben. Tisztelet és köszönet dr. Sáringer-Kenyeres Tamás képviselő úrnak, aki segítő szervező munkájával támogatta a növényorvosi nyílt nap rendezését - tájékoztatta a Naplót Böröczky Károly pápai növényvédő mérnök. A Veszprém megyei mérnökök csoportja a nap befejezését követően szakmai és kulturális programon vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!