Kötetbemutató

2017.10.12. 18:32

Nulláról indulva léptek a sikeresség útjára a magyar vállalkozók

Ismét tíz sikeres magyar tulajdonú vállalkozást mutatott be kötetében a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK). A cégtörténetek egyben útmutatók ahhoz, miként lehet sikeressé válni.

Tremmer Tamás

Immár második alkalommal jelent meg a vállalkozói sikertörténeteket bemutató kamarai kiadvány, melynek főszereplői a megyénkben kiemelt eredményességgel működő, száz százalékban magyar tulajdonú vállalkozások. A csütörtöki könyvbemutatón Markovszky György kamarai elnök úgy fogalmazott, nehéz terep a vállalkozóké. A VKIK által bemutatott kiadvány célja a megyében tevékenykedő magyar tulajdonú vállalkozások sikertörténeteinek példaként állítása.

Cégvezetők egy csoportja: Janni Ferenc (Bakony Ipari Kerámia Kft.), Csatári László (Csatári Plast Kft.), Ruzsonik Károly (DGA Gépgyártó és Automatizálási Kft.), Reisinger Győző (Locargo Kft.), Zimonyi Barbara, Véh Balázs (Nyelvtanoda Kft.)
Fotó: Balogh Ákos

 

A kötetben tíz olyan vállalkozást szólaltatnak meg, amelyek a nulláról indulva léptek a sikeresség útjára: Bakony Elektronika Kft. (Zirc), Bakony Ipari Kerámia Kft. (Veszprém), CoreComm SI Kft. (Veszprém), Csatári Plast Kft. (Nemesvámos), DGA Gépgyártó és Automatizálási Kft. (Devecser), Locargo Kft. (Veszprém), Nyelvtanoda Kft. (Veszprém), Piedl Kft. (Veszprém), Transmoduls Kft. (Veszprém), és Zsoldos Kft. (Ajka).

A rendezvényen a kamarai elnök moderálása mellett személyesen beszéltek a cégalapítás nehézségeiről, a folyton változó gazdasági körülményekről, amelyhez mindig alkalmazkodniuk kellett. Természetesen szóba került a mérhetetlen szakemberhiány, amelytől mindegyik vállalkozás szenved. Az utánpótlás – legyen szó mérnökről vagy betanított munkásról – hiánycikk.

 

A siker titkáról kiderült: nincs ilyen. Hittek a befektetett munkában, abban, hogy az egyszer majd úgyis kamatozik. A jövő ugyancsak munkás lesz, de mindannyian előre tekintenek, bizakodnak.

A vállalkozói sikertörténetek tanulságul szolgálnak másoknak is ahhoz, ha mégoly rögös is ez az út, érdemes a vállalkozóvá válás útjára lépni. A kitartás, elhivatottság meghozza a gyümölcsét, fogalmazta meg a kamarai elnök.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!