Gazdaság

2016.09.28. 10:09

Paktum a hátrányos helyzetű álláskeresők képzéséért

Hosszú folyamat előzte meg annak az együttműködési megállapodás aláírását, ami alátámasztja majd a Veszprémi Járási Foglalkoztatási Paktum működését és fenntarthatóságát.

Piltman-Horváth Barbara

Porga Gyula, Veszprém megyei jogú város polgármestere a paktummal kapcsolatban elmondta, örül, hogy ilyen széleskörű az együttműködés, amelyben kulcsszereplők a vállalkozások.

Fotó: Pesthy Márton

– A pályázat keretében együttműködik Veszprém megyei Jogú Város Önkormányzata, a Veszprém Megyei Kormányhivatal, a Pro Veszprém Városfejlesztési és Befektetés-ösztönző Nonprofit Kft., valamint a Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint csatlakozási szándékát jelezte már több vállalat és civil szervezet.


Fotó: Pesthy Márton

Az együttműködés célja, hogy a hátrányos helyzetű álláskeresők vállalkozások igényeire alapozva képzésekben, mentorprogramban vegyenek részt, így segítve a munkaerőhiány enyhítésére irányuló törekvéseket, erre mintegy 963 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a konzorcium.


Fotó: Pesthy Márton

Takács Szabolcs, Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja elmondta, a munkaerőhiányra reagálni kell, leginkább a hiányszakmák képzése és az álláskeresők átképzése lesz majd a projekt egyik fő pillére. Ezt támasztotta alá Markovszky György, a kamara elnöke, aki szerint a legfontosabb, hogy azokat tudják bevonni, akik nincsenek a rendszerben, a célcsoportot leginkább a tartós munkanélküliek, a megváltozott munkaképességűek, az inaktívak és a roma munkavállalók teszik ki.

Fotó: Pesthy Márton

–Kétezer embert már ma el tudnánk helyezni nagyvállalatokban, és akkor a kis- és középvállalkozásokat még nem vettük számításba. A legfontosabb, hogy biztonságot tudjunk adni az embereknek.


Fotó: Pesthy Márton

A kamara leginkább a képzések területén fog tudni segíteni a projekt előrehaladását, valamint a vállalkozásokkal ápolt közvetlen kapcsolata is a paktum javára válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!