Szakképzés

2019.03.29. 08:18

Parragh: rövidesen érzékelni fogjuk az új stratégia hatását (hallgassa meg!)

Néhány éven belül látható lesz a Szakképzés 4.0 stratégia eredménye a munkaerőpiacon a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint.

Budapest, 2017. február 16. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke beszédet mond az MKIK üzleti ebédjén az Iberostar Grand Hotel Budapestben 2017. február 16-án. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) meghívására ezen a napon Budapesten ülésezik az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének (Eurochambres) elnöksége. MTI Fotó: Soós Lajos

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Parragh László péntek reggel az M1 aktuális csatornán, valamint a Kossuth Rádió Jó reggelt! című műsorában arról beszélt: ha tavasszal elfogadják a stratégia intézkedési tervét, akkor jövőre elkezdődhetnek a képzések, és az első diákok 2025-ben végezhetnek – tette hozzá.

A tanulmányok végén kapott bizonyítványban négy alaptantárgy és egy szakmai jegy lesz, és emeltszintű érettséginek felel meg, így – ha az eredmények megfelelőek – a technikumból a felsőoktatásba mehet a tanuló – mondta.

Hallgassa meg a Kossuth Rádióban elhangzott beszélgetést:

Borítókép: Parragh László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában