Gazdaság

2013.11.14. 15:10

Példaképek mások számára

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) az idén negyedik alkalommal adta át a Női Kiválóság Díjat, ezúttal Porst Rékának, a meska.hu társalapítójának és vezetőjének a teljesítményét ítélték a legkiemelkedőbbnek.

Osváth Sarolta

Az eredményes női vállalkozók témájú AmCham Női Kiválóság Díjra nyár óta lehetett jelölni olyan sikeres hölgyeket, akik példaképül szolgálhatnak mások számára, és akik segítenek megmutatni, mire van szüksége ma egy nőnek a sikerhez. Az idén rekordszámú, csaknem hatvan jelölés érkezett a pályázatra az ország számos városából. A pályázatok egytől egyig sikeres, inspiráló és példamutató nőkre hívták fel a szakmai zsűri figyelmét.


A döntős hölgyek (balról jobbra: Katona Ildikó, a Könyvmolyképző Kiadó Kft. tulajdonosa, stratégiai és marketingigazgatója, Vida Ágnes Anna pszichológus, vállalkozó, blogger, Porst Réka, a Meska.hu Kft. társalapítója, vezetője, dr. Gyovai Viola, a Biola Biokozmetikai Kft. ügyvezető tulajdonosa, valamint Zwack Izabella, a Dobogó Pincészet tulajdonosa és a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának tagja) (Fotó: Hajnal András)

 

Porst Réka öt esztendővel ezelőtt indította el a meska.hu online kézműves piacteret Hídvégi Borbálával közösen. Először csak pár tucat árus kínálta termékeit, de mára 3600 művész és hobbialkotó kap lehetőséget, hogy munkáit pénzzé tegye, és havi több mint félmillió látogató válogat az internetes oldalon. A website elindításával több száz kismamának, nyugdíjasnak és hátrányos helyzetben élő embernek is segítettek, hogy a hobbijuk pénzkereseti forrássá váljon. A meska.hu rendszeresen szervez jótékonysági gyűjtéseket és minden bevételt a vállalkozás fejlesztésére fordít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!