Gazdaság

2017.04.18. 17:05

Pénz7 a hétköznapokra

Tapolca - A Szász Márton Általános Iskola három témahéthez is kapcsolódik mostanában.

Tóth B. Zsuzsa

Csatlakoztak a Pénz7 köznevelési témahéthez, a digitális témahéthez, valamint a fenntarthatósági témahetet szintén szerveznek hamarosan. A pénzügyi kultúra fejlesztését, a pénzügyi tudatosság erősítését célul kitűző Pénz7 programjaira nem pályáztak, önerőből valósították meg, a diákok minden napra kaptak egy-egy feladatot.

A mindennapi életben hasznosítható ismeretekhez jutottak, például megismerkedtek a pénz történetével, a cserekereskedelemmel. Az iskolában papírpénz kiállításon vettek részt, pénzérméket kapcsoltak egyes országok zászlóihoz, totót töltöttek ki, perselyt készítettek, virtuális bevásárló listával vásároltak.

A helyi piacot szintén meglátogatták, nagy örömükre a kofáktól ajándékot kaptak. Megtudták, hogyan kell bankolni, a nagyobbak megismerkedhettek a bevétel, a kiadás, a rezsi fogalmával. Választ kaptak azokra a kérdésekre, amelyek a hitellel és annak feltételeivel kapcsolatosak.

A Pénz7 programjához több, mint ezer intézmény csatlakozott, több, mint 166 ezer diákkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!