Gazdaság

2009.03.19. 03:28

RangAdó vetélkedő több mint 600 csapattal

<b>Székesfehérvár</b> - A fiatalok tanítása és nevelése a társadalmi tudatformálás egyik legfontosabb területe, ezért az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal vezetése úgy döntött, hogy részt kíván venni a középiskolás diákok adózási ismereteinek megalapozásában.

Varga Ibolya

A tavalyi év végén indult középiskolás vetélkedő, a RangAdó, ami három internetes fordulóból áll, valamint regionális és országos döntőkön mérettetnek meg az öttagú csapatok - tájékoztatta lapunkat Bocskay Vince, az APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatósága igazgatója. 

A vetélkedő szórakoztatva ismerteti meg az adózástörténeti érdekességeket, napjaink alapvető adózási tudnivalóit. A szervezők már túl vannak a három internetes, interaktív fordulón. Mindhárom forduló során az interneten közzétett, adózási ismeretekkel kapcsolatos kérdőívet kellett kitölteni és visszaküldeni. 

Országosan több mint 600 csapat indult a vetélkedőn 200 iskolából, régiónkból összesen 76 csapat jelentkezett 19 iskolából. A régiós vetélkedőre március 20-án kerül sor a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál, melyen hét csapat mérheti össze tudását. 

Öröm a szervezőknek, hogy mindhárom megyéből fogadhatnak csapatokat. Veszprém megyéből a Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola Princess csapata, valamint a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium Adómanók és LóczyMind csapata jutott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!