Gazdaság

2016.03.26. 14:33

Rendkívüli lehetőséget kapott a balatoni régió

A közel 300 milliárd forintos Balaton-fejlesztési programmal rendkívüli lehetőséget kapott a régió arra, hogy megújuljon - mondta Bóka István (Fidesz) polgármester, az első hajó fogadására rendezett szezonnyitó ünnepségen Balatonfüreden, ahová a frissen átadott Siófok katamaránnal érkeztek a déli part önkormányzati vezetői, politikusai.

Lengyel Róbert (független), Siófok polgármestere kifejtette, az hogy a hajózási szezonnyitó ünnepségen a tó körüli települések együtt ünnepelnek, az egységet szimbolizálja. A Balaton gyöngyszemének nevezte az önkormányzati tulajdonban lévő hajózási céget, amely szerinte egy "patinás, kiválóan működő társaság".

Ruzsics Ferenc (Fidesz), Keszthely polgármestere azt hangsúlyozta beszédében, hogy a tó körüli településeket a Balatonon kívül a térség turizmusáért folytatott munka is összeköti, ezért nem mondhatnak le egy hivatalos balatoni turisztikai régió létrehozásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!