Gazdaság

2009.06.11. 02:29

Séf - Jól teljesítettek az idei tanévben

Veszprém - Szakmailag ismét nagyon sikeres évet zárt a Séf Vendéglátóipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakképző Iskola, a diákok több országos elsőséget szereztek meg a tanulmányi versenyeken.

Kiss Nikolett

Már csak alig néhány nap van hátra az idei tanévből, itt a végső számadás ideje. Az országos szakmai tanulmányi versenyen a vendéglátó-technikusoknál taroltak a séfesek, az első tíz helyből hatot ők szereztek meg. 

Makkos Brigitta
lett az első, Varga Csilla a második (minketten különdíjat is kaptak), Sörös Anita negyedik, Balás Rita ötödik (szintén különdíjas), Megyes Enikő kilencedik, Kovács Tibor tizedik lett, és szintén szerzett egy különdíjat. 

A szakma kiváló tanulója versenyen szakácsszakmában Havasi Gábor negyedik, cukrászoknál Nagy Eszter ötödik lett. A regionális Hoventa versenyen Balatonfüreden a pincércsapat (Tüske Roland és Szabó Ákos), a két szakácscsapat (Kasza Gábor, Szörfi Ádám, valamint Dienes Ádám és Zabó Sándor) is aranyérmet szerzett, a két cukrász, Sági Violetta és Diósi Enikő pedig bronzérmesek lettek. Az országos versíró versenyen 3200 pályaműből Vass András 11. osztályos szakközépiskolás második lett.

Az Európai Unió Socrates pályázati programjának támogatásával a Comenius iskolafejlesztési projekt keretén belül innovatív kísérleti program részesei is lehettek a Séf szakképző diákjai. 

A program a 2006/2007-es tanévben indult a romániai Buzau város Dimitrie Filipescu Műszaki Szakközépiskolája, a spanyol A Coruna városának I. S. Elvina középiskolája, valamint a veszprémi Séf Szakképző Iskola bevonásával, amelyben a projektkoordináló intézmény szerepét a veszprémi iskola vállalta. 

Az együttműködés célja olyan interaktív tananyag létrehozása volt, amely DVD-n és online elérhetővé válik valamennyi intézmény tanulója számára. A tananyag - melynek címe Interkulturális különbségek az ügyfélszolgálatban - a diákok aktív közreműködésével készült. 

Feladatuk volt többek között az országok verbális és nonverbális kommunikációjának megismerése, ezt követően egy nonverbális szótár elkészítése, továbbá az országok közötti gazdasági kapcsolatok feltérképezése, az üzleti protokoll tanulmányozása a helyi cégek, vállalatok által kitöltött kérdőívek elemzésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!