Gazdaság

2017.02.14. 15:18

Segítenek fejlődni

Ajka - A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.-vel közösen szervezett pályázati és hiteltájékoztató fórumot a Városházán, amelyre a mikro, kis- és középvállalkozások vezetőit várták, hogy javaslatokat tegyenek a fejlesztésekről.

A rendezvényen az aktuális támogatási lehetőségekről és pályázatokról Ravasz Tibor, a helyi Széchenyi Iroda vezetője tartott előadást, szót ejtve a kapacitásbővítést, megújuló energia felhasználást és egyéb fejlesztéseket segítő felhívásokról. Majd Bartha Katalin, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdaságfejlesztési tanácsadója a Széchenyi Kártya Program hiteltermékeiről tájékoztatta a jelenlévőket.

A prezentációkból kiderült, hogy az országos programsorozat részeként Ajka mellett Veszprémben, Tapolcán és Pápán is megrendezték a kkv-kat segítő tanácskozást, amely a pályázatok egyértelműsítéséből, a vállalkozásfejlesztések elősegítéséből, illetve a pályázók későbbi nyomon követéséből áll.

Elhangzott, hogy a kormány nagy figyelmet fordít a térségfejlesztésre, a vidékfejlesztésre és a területfejlesztési programok népszerűsítésére, amiben a mikro, kis- és középvállalatok nagy szerepet tudnak vállalni a saját fejlesztéseikkel. A kormány elsősorban az exportirányú fejlesztéseket, a kutatásfejlesztést, az energetikai beruházásokat és a turizmusfejlesztést támogatja számtalan elnyerhető pályázat keretében. A projektekben a feltételek adottak, ennek megismerésében és végiggondolásában segíthet a két szervezet.

A vállalkozások profiljától függően különböző támogatási formák és pályázati lehetőségek érhetők el, így érdemes az érintetteknek alaposan utánanézni annak, hogy mit milyen feltételekkel szeretnének fejleszteni. A spektrum széles, egyes pályázatokban a gépbeszerzés, vagy az infrastrukturális fejlesztés, esetleg az infokommunikációs lehetőségek támogatása lehetséges, másokban a fiatal vállalkozóvá válást segítik, vagy a gyakornokprogramok létrehozását támogatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!