Gazdaság

2016.10.30. 11:57

Sikeresek a fejlesztésben - Két minisztérium is elismerte az egyesület munkáját

Sümeg - Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület a terület- és regionális fejlesztés, illetve a térségi együttműködés előmozdítása terén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Pro Regio-díjat kapott Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől.

Penk Tímea

A kitüntetést Rédei Zsolt, az egyesület elnöke vett át, aki elmondta: a magas rangú elismerés büszkeséggel tölti el az egyesület tagjait, hiszen csak két ilyen díjat ítélt oda a miniszter az idén.

- Egyesületünk 2008-ban alakult hatvan kistelepüléssel, több mint százhúsz taggal annak érdekében, hogy összefogjunk a térség fejlesztéséért, közösen fogalmazzuk meg azokat a célokat, amelyek megvalósítását fontosnak tartjuk a Balaton-felvidéken. A természeti adottságokban rejlő lehetőségeket, a borászatot, az idegenforgalmat és az egyéb területeket kívántuk összehangolni – foglalta össze Rédei Zsolt.

Jelentős mértékben elősegítették a helyi áruk termelését és piacra juttatását, a kereskedelmi és szolgáltató tevékenységek fejlesztését. Néhány év alatt több mint kétszáz fejlesztési programot valósítottak meg kétmilliárd forintot meghaladó összegből.

Rédei Zsolt, az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület elnöke Pro Regio-díjat vett át (Fotó: Penk Tímea)

- A fejlesztési programunkban egyre inkább a minőségre fektettünk hangsúlyt. Három éve létrehoztuk A vidék minősége az éltető Balatonért védjegyet, amelyből közel százat már odaítéltünk  Balaton-felvidéki kisiparosoknak, kereskedőknek, szolgáltatóknak, a mezőgazdaság, szőlészet, borászat területén dolgozóknak. Ugyancsak nagy jelentőséggel bír, hogy az egyesület turisztikai útvonalat indított el – ismertette Rédei Zsolt.

Az egyesület munkáját tavalyelőtt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter ismert el Az év vidékfejlesztő közössége díjjal, az idén nyáron pedig Nemesvámosért díjat adományozott a település, majd október 23-án a Pro Regio kitüntetést vették át.

- Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy két minisztérium is rangos díjban ismerte a munkánkat, és egy olyan település, ahová multinacionális cégek települtek, a mi egyesületünket tartotta méltónak a fejlesztési díjra – mondta Rédei Zsolt, aki bízik a tagok és a partnerek további együttműködésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!