szépen emelkedő részvényárfolyamok

2017.11.15. 11:00

Szárnyal a tőzsde, vastagodnak a brókerek

A Magyar Nemzeti Bank friss adatai szerint a tőzsde azonnali piacán lebonyolított forgalom a harmadik negyedév végére elérte a 4242,5 milliárd forintot, ez több mint 7 százalékkal magasabb a tavalyinál.

További pozitív fejlemény, hogy miközben a saját számlás forgalom kevesebb mint 3 százalékkal bővült, az ügyfelek megbízásai alapján teljesített tranzakciók volumene csaknem 8 százalékkal nőtt, 3546,4 milliárd forintra. A szépen emelkedő részvényárfolyamok hatására a devizabelföldiek tőzsdei ügyleteinek értéke majdnem 12 százalékkal nőtt 2016 első kilenc hónapjához képest – írta a vg.hu szerdán..

A legtöbb tőzsdei ügyletet brókercégeken keresztül bonyolítják le. A befektetési vállalkozások több mint 3090 milliárd forintnyi tranzakciót kezeltek az első három negyedévben, ebből 2623 milliárd teljesült megbízás alapján, ami 7 százalékos növekedés. A brókercégeknél a saját számlás tőzsdei forgalom kissé visszaesett.

A bankoknál és takarékoknál vezetett értékpapírszámlákon 700 milliárd forint értékben teljesültek tőzsdei tranzakciók, ez 17,3 százalékos növekedés. A megbízások alapján teljesített ügyletek értéke 586,5 milliárd forint volt, 25 százalékkal több a tavalyinál, ráadásul ennek döntő részét devizabelföldiek végezték el, akik között a cikk szerint sok lehetett a kisbefektető.

Tartós befektetési számlán is egyre több pénz van: szeptember végén 2375 milliárd forintos történelmi csúcson volt az állomány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!