Gazdaság

2011.02.18. 16:56

Tíz napig igényelhetnek még kedvezményes áron földgázt a nagycsaládosok

Budapest - A három vagy több kiskorú gyermeket nevelő családok február 28-ig adhatják le kedvezményes földgázigényléseiket - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel.

MTI

A tárca közleményében emlékeztet: a lakosság 2011-ben is a tavalyi áron kapja a földgázt évi 1200 köbméteres fogyasztásig, a háromgyermekes családok pedig ezen túl is gyermekenként 200 köbméter, míg a negyedik gyermektől már gyermekenként 300 köbméter többletgázt igényelhetnek a 2010-es áron.
   
A kedvezményhez szükséges igénylőlapokat a Magyar Államkincstár január 15-ig postázta a nagycsaládos fogyasztóknak, ők pedig február 28-ig nyújthatják be a Magyar Államkincstár területileg illetékes megyei igazgatóságaihoz.
    
Hozzáteszik: a kincstár honlapjáról letölthető, illetve a gázszolgáltatóktól is beszerezhető kérelemhez az utolsó gázszámlát kell csatolni. Az árkedvezményre jogosultságot a Magyar Államkincstár állapítja meg, és erről március 31-ig határozatban értesíti a jogosultakat. A támogatás 2011. január 1-jétől visszamenőlegesen érvényes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!