44 millió forint

2018.06.08. 07:00

Több évtizedes álom valósul meg Felsőörsön

Az önkormányzat valamivel több mint  44 millió forintos pályázati támogatást nyert a faluház energetikai korszerűsítésére.

Szendi Péter

44 millió forintos pályázati támogatást nyert az önkormányzat a faluház energetikai korszerűsítésére - tudtuk meg Szabó Balázs polgármestertől Fotó: Szendi Péter

- A hetvenes években épült faluház anyaghasználatát, ener- getikai jellemzőit tekintve már rég elavulttá vált, üzemeltetése jelentős terhet ró költség-vetésünkre. A beruházással kialakuló új állapot megfelelő munkahelyi körülményeket teremt az épületben dolgozóknak, valamint elégedettségükre lesz az ide érkező ügyfeleknek, településünk lakóinak – nyilatkozta lapunknak Szabó Balázs polgármester.

A fejlesztés eredményeképpen az épület fenntartása környezetbarát, az önkormányzat számára pedig lényegesen kisebb költségű lesz, ezáltal jelentős forrás szabadul fel, amelyet más célokra tudnak fordítani.

 

44 millió forintos pályázati támogatást nyert az önkormányzat a faluház energetikai korszerűsítésére – tudtuk meg Szabó Balázs polgármestertől Fotó: Szendi Péter

A beruházás során kicserélik az épület nyílászáróit, teljes külső homlokzati hőszigetelés lesz, valamint a mostani gázkazán helyett egy modern, villamos áram alapú, hőszivattyús fűtésrendszert alakítanak ki. Egy korábbi pályázatból kialakított háztartási napelemes kiserőmű által termelt villamos áramnak köszönhetően akár nulla költségvetésű épületfűtés is biztosíthatóvá válhat.

- Az önkormányzat a beruházás részeként megvalósít- ja az épület földszintjének teljes akadálymentesítését is. Az építési munkákat várhatóan idén év végére befejezik. A jelentős támogatás ellenére közel 30 millió forint önrésszel járul hozzá az önkormányzat a fejlesztéshez, amelyet elkülönített a költségvetésből, jegyezte meg Szabó Balázs polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!