Gazdaság

2016.12.29. 21:57

Több ponty került a tóba

Megyei körkép - Az előírt mennyiségnél húsz százalékkal több pontyot telepítettek az idei évben a Balatonba.

Tremmer Tamás

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. a horgászok számára legfontosabb halból, a pontyból 376 703 kilogrammot telepített a tóba, melyek két- és háromnyaras korúak voltak. Az éves kötelezettségük 300 ezer kilogramm, így jelentősen túlteljesítették a halgazdálkodási tervükben szereplő vállalást, nyilatkozta Nagy Gábor, horgászati ágazatvezető.

A pontytelepítéseket idén is 22 helyszínen osztották el. Az összes mennyiség magában foglal 300 jelölt pontyot is. Előnevelt csukából 260 ezret telepítettek a Balatonba, ez tízezerrel több, mint az éves kötelezettségük.

Ezen- felül kihelyeztek 175 egynyaras csukát is, melyeket egyedi jellel láttak el. Süllőből 7191 kilogramm egynyaras korú került a tóba, e fajból hatezer kiló az éves kötelezettségük. A süllő telepítésénél is figyelembe vették, hogy a három medencébe közel azonos arányban jusson a halból.

A három fő halfajon kívül telepítettek még ezer kiló compót (melyből a kötelezettségük 200 kilogramm), 60 ezer előnevelt harcsát és két-ezer egynyaras balint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!