Gazdaság

2011.07.12. 06:47

Trófeakeresés a kiállításhoz

Megyei körkép - A jövő évi FeHoVa kiállításon minden eddiginél nagyobb trófeakiállítás bemutatására törekszenek a szervezők. Az anyagot már most elkezdték felkutatni.

Tremmer Tamás

Az egyik hazai vadászújság eddig három trófeabemutatót szervezett a FeHoVa kiállítás keretei között. Az elsőn valamennyi magyar világrekord trófeát, a másodikon az európai világrekordokat mutatták be. A harmadikon - idén - Magyarok Ázsia vadászösvényein címmel állítottak ki válogatást magyar vadászok által Ázsiában elejtett vadfajok trófeáiból. 2012-re pedig Magyarok Észak-Amerika vadonjaiban című bemutatót szerveznek.

Nadler Herbert háború előtti agancskiállításainak emlékére mindhárom alkalommal kiállítottak 2525 magyar trófeát is, nagyvadfajonként ötöt-ötöt az előző évi vadászidény kiváló trófeái közül. Mindegyik trófeabemutatónak kedvező visszhangja volt. Nemrégen a szlovákiai vadászszövetség Pozsonyban rendezett trófeakiállítást 650 trófeával. A következő FeHoVá-n (2012. február 16-19. között) ezt kívánják felülmúlni a szervezők, ezért a Nadler Herbert- bemutató keretében ezer trófea bemutatására tesznek kísérletet. Ezzel megmutathatnánk Európának, hogy ma is képesek vagyunk felvonultatni természeti-vadászati értékeinket egy nagyszabású kiállítás keretében, visszaadva ezzel a magyar vadászat régi fényét, a világban kivívott hírnevéhez méltóan.

Az ezertrófeás bemutató csak nemzeti összefogással valósítható meg, ezért megyénként száz-száz darab, 2007-2011 közötti időszakból származó és alátétre szerelt nagyvadtrófea felajánlását várják a szervezők, tájékoztatott Baracskay Lajos, a Veszprém Megyei Vadászkamara titkára. A trófeák központi helyen való tárolásáról, szállításáról a szervezők gondoskodnak, a FeHoVá-n pedig 24 órás őrzéssel a Hung-expo gondoskodik a trófeák biztonságáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!