Gazdaság

2015.10.16. 18:50

Turistaházzal, újabb kilátóval és tanösvénnyel gazdagodott a déli Bakony

Herend/Szentgál – A természetjárók és a kirándulók örömére, turistaházzal, újabb kilátóval és tanösvénnyel gazdagodott a déli Bakony.

Tremmer Tamás

A kettő évvel ezelőtt indított közjóléti beruházás sorozat idei őszi állomásaként három új objektumot adott át az erdőjáró turisták számára a Verga Zrt. Az egykori tanyavilághoz tartozó, mintegy százéves patinás épület felújításával kialakították a Hajag turistaházat. A szentgáli tiszafás határában pedig átadták a Majer Antal kilátót és a Tiszafás kirándulóerdőt.

- Öröm és nagy élmény, hogy ilyen és ehhez hasonló turistaházakat tudunk átadni szerte az országban. A cél az, hogy a bakancsos turisták 30 ezer lépésenként szálláshelyet találjanak az erdeinkben.

Mindezt Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára fogalmazta meg az átadáskor. A kilátóval kapcsolatban kifejtette, hogy ezek az objektumok tájékozódási pontok a túrázóknak. Tetejükről pedig csodálatos panoráma tárul elénk.

Az avatások kapcsán Schumacher István, a VERGA Zrt. vezérigazgatója kijelentette, a gazdálkodásukkal teremtették meg az alapját annak, hogy az erdők közjóléti funkciója kiteljesedjen. A három fejlesztés együttesen 80 millió forintba került.

A közjóléti beruházásokat a maguk erejéhez mérten a jövőben is folytatják. Ugyanakkor a már meglévőkről sem szeretnének megfeledkezni, azok fejlesztése, állagmegőrzése szintén napirenden van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!