Gazdaság

2012.02.15. 15:59

Újabb 14 milliárdot kapnak a gazdálkodók

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) több nemzeti támogatás kifizetését már megkezdte, így a héten mintegy 14 milliárd forint jut el a termelőkhöz a 24 milliárd forintos keretből, öt jogcímen - tájékoztatta szerdán az MVH az MTI-t.

MTI

A fennmaradó összegek kifizetése folyamatosan történik.

A sertéságazatban igénybe vehető állatjóléti támogatásban 700 gazdálkodó részesül, ők összesen 5 milliárd forintot kapnak. A baromfi állatjóléti támogatás kifizetésével pedig csaknem 3 milliárd forint kerül 1.400 baromfitartóhoz. Az állattartók az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalás ellentételezésére kaphatják a támogatásokat.

Ezen kívül az állatbetegségek megelőzésére és leküzdésére, valamint az állati hulla elszállítására igénybe vehető támogatások 2 milliárdos összegét is megkapják az arra jogosultak.

A héten indul az agrárkár-enyhítési juttatás kifizetése is. Ez az elemi csapás okozta károk részleges megtérítésére szolgál. A múlt évre vonatkozó kárenyhítő juttatások kifizetése 4.300 termelőt érint. Nekik a héten több mint 4 milliárd forintot fizet ki a hivatal - közölte az MVH.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!