szabadidős attrakciók

2019.05.20. 11:00

Újdonságok sokasága várja a látogatókat a Folly arborétumban

A Balaton-felvidéki kultúrtáj világörökség-várományosi helyszín turisztikai fejlesztése projekt nyitóünnepségén elhangzottak szerint a Folly arborétum, Szigliget és Badacsonytomaj is profitálhat a támogatásokból.

Tóth B. Zsuzsa

A fák közé épített, különleges, magasított ösvényről csúszdával lehet lecsúszni Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Fekete-Páris Judit, a Balaton Fejlesztési Tanács gazdasági igazgatója arról beszélt, hogy a világörökségi kultúrtáj turisztikai fejlesztési projektjét már egy éve elkezdték, de most szerették volna bemutatni a már megvalósult eredményeket is például a Folly arborétumban, ahol több fejlesztés is megvalósult már a projekt keretében.

A fák közé épített, különleges, magasított ösvényről csúszdával lehet lecsúszni Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Nyolc helyszínen közel hárommilliárd forintot áldozhatnak a projekt keretében a fejlesztésekre. A Folly arborétumban felépült a látogatóközpont, ahol hamarosan a borhoz, szőlőhöz, azok gasztronómiai szerepéhez kapcsolódó kiállítás nyílik majd, valamint több szabadidős attrakciófejlesztés megvalósult – mondta Fekete-Páris Judit.

Folly Réka a vendégeknek és az érdeklődőknek egy séta során mutatta be a fejlesztéseket. Mint elmondta, a náddal fedett fogadóépület és a látogatóközpont felújítása ugyan a projekt két fő eleme, de a kert felsőbb részeiben a lombkorona megóvása mellett elkészült egy magasított ösvény is, amelyről csúszdával lehet lecsúszni. Azt már nagy örömmel birtokukba vették a gyerekek, de akár a felnőttek is használhatják. Továbbá a kerekesszékkel, babakocsival is bejárható emelt ösvényt szintén megépítették. Azon 50 tengerparti mamutfenyő között sétálhatnak végig a látogatók. Továbbá teraszos kialakítások, növénybeültetések képezik még a projekt részét a Folly arborétumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!