500 milliárd

2017.12.11. 06:02

Újra eladósodott a lakosság

Gyorsul a hitelfelvétel üteme, de a a 2008-as válság hatására óvatosabbak a kölcsönfelvevők: többnyire az egy évig fix törlesztést garantáló lakáshiteleket választják.

Október végére a kihelyezett lakáshitelek összege meghaladta az 500 milliárd forintot, ami azt jelenti, hogy idén tíz hónap alatt csaknem 100 milliárd forinttal több lakáskölcsönt igényeltek, mint tavaly egész évben – írja a Magyar Nemzet hétfői számában a BankRáció.hu elemzésére hivatkozva.

Egyre népszerűbbek a hosszabb kamatperiódusra felvett kölcsönök, a hiteligénylők egyre tudatosabbak, és a biztonságra törekednek: a több mint egy évig fix törlesztést garantáló lakáshitelek összege az év első tíz hónapjában 284,7 milliárd forintot tett ki, ez pedig 37 milliárddal haladja meg a változó kamatozású, azaz legfeljebb egy évig fix törlesztőrészletű lakáshitelek 248 milliárd forintos összegét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!