Példamutató teljesítmény

2020.02.20. 07:00

Vállalkozói sikertörténetek a Veszprém kamara új kiadványában

Tíz sikeres megyei vállalkozásról számol be a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara új kiadványa, amelyet szerdán mutattak be.

Marton Attila

20200219 Veszprém Vállalkozói sikertörténetek Veszprém megyében című kiadvány bemutatása a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

A Vállalkozói sikertörténetek Veszprém megyében című kiadvány a sorozat korábbi két kötetéhez hasonlóan tíz hazai tulajdonú, intenzív és fenntartható növekedést produkáló kis- és középvállalkozás történetét mutatja be. A kiadványban helyet kapott anyagok a vezetőkkel készült interjúkon keresztül a cégindítás, a cég történetének fontosabb mérföldkövei, a válsághelyzetek és a mindennapi szakmai működés témakörein át a vállalati jövőképet és az utódlás kérdését is érintik.

Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke bevezetőjében kiemelte, a három kiadványban szereplő cégek 2013-tól 2019-ig csaknem nyolcvanszázalékos növekedést értek el. Üzleti tevékenységük eredménye együttesen 4,7 milliárdról 6,6 milliárdra nőtt hat év alatt.

A saját tőkében 73 százalékos növekedést produkáltak, míg a foglalkoztatottak száma ennél a harminc gazdasági társaságnál 2538-ról 3099-re növekedett. Hozzátette, a sikeres cégek által követett út minta és példa lehet a többi vállalkozás számára. A Veszprém megyei cégek összesített nettó árbevételének négy százalékát képviseli a harminc szereplő, míg a foglalkoztatotti létszámnak a 4,7 százalékát adják.

A kiadvány bemutatóján a cégvezetőkkel kerekasztal-beszélgetést szerveztek
Fotó: Penovác Károly/Napló

A tíz vállalkozás között műanyag nyílászárókat gyártó cég, fuvarozásban érdekelt társaság, autókereskedés és ipari automatizálással foglalkozó társaság is szerepel.

A kiadványban helyet kapott a Herendi Porcelánmanufaktúra is. Simon Attila vezérigazgató arról beszélt, a manufaktúra világelső a maga területén: a legnagyobb exportpiaccal rendelkezik – mintegy 60 országgal vannak kapcsolatban –, és a legtöbb munkavállalót foglalkoztatják (700–750-en dolgoznak a cégnél) a világ porcelánmanufaktúrái között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!