Gazdaság

2016.11.08. 21:15

A cél: a fejlődés! Vállalkozz digitálisan!

Balatonfüred- A cél az, hogy a hazai mikro- és középvállalkozások körében segítsük az informatikai megoldások elterjedését, a cég döntéshozói jobban átláthassák a folyamatokat.

Forgács Ádám

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszélt erről a Vállalkozz digitálisan! címmel indított projekt balatonfüredi rendezvényén. A hazai kis- és középvállalatok (kkv-k) versenyképességének növelése céljából a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az Informatika a Társadalomért Egyesület, valamint a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség indította a programot. A tavasz óta tartó, 127 állomásból álló rendezvénysorozat balatonfüredi állomásán Bóka István polgármester köszöntötte a résztvevőket.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arról beszélt, hogy a program sokkal eredményesebb, mint azt várták: négyezer regisztrált kkv-partnere van a rendszernek. Országszerte 32 rendezvényt tartottak meg, ezeken eddig 1700 aktív vállalkozás vett részt, 1200 cég kapott minősítést, amelyek szerinte alkalmasak a digitális fejlődésre.

- Fontos, hogy az informatikai megoldások elterjesztéséhez a megfelelő, korszerű digitális eszközöket is előteremtsük, ezért megegyeztünk egy beszállítóval, aki ezt a programban részt vevőknek biztosítja - mondta az elnök. Szükséges lenne, hogy a nemzetközi piacra kiléphessenek a magyar kisvállalatok, ennek egyik kapuja a virtuális térben van az export terén - magyarázta az elnök.

Parragh László elnök és Bóka István polgármester a Modern vállalkozások című rendezvényen Fotó: Penovác Károly

Tájékoztatása szerint a program Közép-Magyarország kivételével az egész országra kiterjed, lefedi a teljes vidéket. Az érdeklődő vállalkozásokat 29 fős tanácsadói hálózat segíti, felkészült szakemberek igazítják el őket az internet világában.

Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára elmondta, ma már csak úgy lehetnek versenyképesek a hazai vállalkozások, ha a legmodernebb informatikai eszközöket használják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!