Gazdaság

2015.09.29. 18:30

Változások a számvitelben

Veszprém – A számviteli törvényben az eddigi legjelentősebb változások várhatóak jövő év elejétől, amire a szakembereknek már készülniük kell, ha tisztában akarnak lenni a szabályokkal.

Tremmer Tamás

Jelentős mértékben változik a számviteli törvény januártól. Ennek kapcsán szervezett tájékoztató előadást a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Veszprém Megyei Könyvelő Klub. A rendezvényre nemcsak a klub tagjait, hanem a megyében működő vállalkozások képviselőit és könyvelőket egyaránt vártak.

Az előadó, Kardos Barbara, a Budapesti Gazdasági Főiskola docense kifejtette, a számviteli törvény egy 2013-as európai uniós irányelv átültetése miatt változik meg ilyen mértékben. A módosítás célja az adminisztrációs terhek csökkentése, aminek a vállalkozók örülhetnek. A törvényt június végén fogadta el a parlament, de csak a 2016. január 1. után kezdődő üzleti évre hatályos.Minden részletre kiterjedő alapossággal adott számot a legfontosabbakról. Jelezte, hogy megváltozott az eredménykimutatás szerkezete, az adózott eredmény levezetése, a rendkívüli tételek törlése, a pénzügyi műveletek bevételei és ráfordításai. A változások olyan mérvűek, hogy a szakembereknek már most készülniük kell a jövő évre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!