Gazdaság

2016.03.26. 11:24

Van tartozása a pápai kórháznak, de a betegellátás zavartalan

Pápa - Intézményünk anyagi helyzete a napi betegellátást nem befolyásolja, az továbbra is zavartalan - nyilatkozta a Naplónak Vörös Ibolya, a pápai Gróf Esterházy Kórház főigazgatója.

Polgár Tibor

A pápai kórház adósságával és személyzeti helyzetével kapcsolatban kérdéseket tett fel a nyilvánosság előtt Grőber Attila szocialista önkormányzati képviselő. Az ellenzéki politikus legutóbbi sajtótájékoztatóján elmondta: az MSZP képviselőcsoportja levélben érdeklődött a kormánypárt illetékesénél, hogy mekkora a Veszprém megyei kórházak adóssága. A Rétvári Bence államtitkártól érkezett válasz szerint a Gróf Esterházy Kórház hitelállománya közel 200 millió forint, amiből több mint 121 millió a lejárt tartozás. Ennek nyomán Grőber Attila két kérdéskörben szólította meg Vörös Ibolyát. A szocialista képviselő azt szeretné tudni, a tartozás jelent-e nehézséget a napi ellátásban a kórház számára, illetve tapasztalhatóak-e ott problémák a humán erőforrás tekintetében, magyarul van-e elég orvos, nővér, kiszolgáló személyzet.

A pápai kórház szakorvosi és szakdolgozói létszáma a biztonságos betegellátáshoz elégséges

A Napló megkeresésére Vörös Ibolya kiemelte: a pápai kórház anyagi helyzete a napi betegellátást nem befolyásolja, az továbbra is zavartalan. - Egyetlen egy műtétet, sem sürgősségi, sem pedig tervezett műtétet nem kellett elhalasztanunk, az aktív osztályra felvett betegeink az állapotuknak megfelelő ellátásban részesülnek - tájékoztatta lapunkat a kórház főigazgatója. Hozzáfűzte, a pápai egészségügyi intézmény szakorvosi és szakdolgozói létszáma a biztonságos betegellátáshoz elégséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!