borverseny

2019.03.04. 19:27

Veszprém megye legjobb nedűit keresik

Ismét meghirdeti a Veszprém Megye Bora versenyt a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Önkormányzat.

Laskovics Márió

A Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Önkormányzat idén is meghirdeti a Veszprém Megye Bora versenyt. A kitüntető címet 2011-ben alapította a kormányhivatal és a megyei önkormányzat azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a megye történelmi borvidékeire, kiváló boraira és hozzájáruljanak az ágazat sikeres marketingmunkájához. A zsűri által legjobbnak ítélt nedűk elnyerik a Veszprém Megye Bora kitüntető megnevezés használatának jogát, termelőik egyedi oklevelet kapnak. A legkiválóbb bor pedig a két szervezet protokoll célokra használt hivatalos bora is lesz a következő évben.

Mint a kormányhivatal sajtóközleményéből megtudtuk, a verseny nevezési feltételei: egy száraz fehérbor (2017-es vagy 2018-as évjárat, minimum 500 palack, tervezett felvásárlási ár maximum bruttó 3000 forint), egy száraz vörösbor (2016-os vagy 2017-es évjárat, minimum 500 palack, tervezett felvásárlási ár maximum bruttó 3000 forint). A megmérettetésre csak Veszprém megye közigazgatási határain belül termelt, az adott borvidéken telepítésre engedélyezett szőlőfajtákból készült borral lehet nevezni. A nevezés díjtalan. Jelentkezni március 22-i határidővel, a kormányhivatal weboldaláról letölthető, kitöltött nevezési űrlap, valamint a két palack bor a Megyeházára történő benyújtásával lehet. A borok bírálatának határideje: 2019. április 15. – adta hírül a Veszprém Megyei Kormányhivatal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!