Gógánfa

2015.11.08. 19:33

Felszentelték a harangot

Gógánfa – Halottak napján szentelte fel Papp István plébános a lélekharangot a temető ravatalozójában a háborús hősökre emlékezve.

Tisler Anna

Az ünnepségen Nagy Róbert polgármester köszönetet mondott a község előző képviselő-testületének, amelynek tagjai kezdték el a temető felújítását. A munkát a jelenlegi testület fejezte be. A lélekharangot Gombos Miklós őrbottyáni harangöntőmester készítette. A harang felirata hirdeti, hogy Isten dicsőségére, elődeink emlékére készíttette Gógánfa önkormányzata. A település lakói az első és második világháború hatvan helyi áldozatára is emlékeztek. Nagy Róbert beszédében kijelentette, hogy a háborúkban elhunytak hozzátartozóinak száma évről évre fogy, emlékük megőrzése a társadalom feladata és felelőssége.

Papp István megszentelte a lélekharangot, mögötte a műsorban szereplő Kovács Zsófia, Sebők Valentina, Nagy Alexandra, Nagy Szilvia
Fotó: Tisler Anna


A ravatalozó melletti hősi emlékműnél a helyi fiatalok gyújtottak mécsest, miközben szólt a lélekharang.

Némethné Tóth Mónika képviselő, művelődésszervező olvasta fel az áldozatok névsorát. A megemlékezésen közreműködött Nagy Emese, Kovács Zsófia, Sebők Valentina, Nagy Alexandra, Nagy Szilvia és Nagyné Darabos Gabriella kántor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!