Hajmáskér

2016.09.15. 19:27

Megszépült a hajmáskéri óvoda

Hajmáskér - Átadták a külső és részleges belső felújításon átesett helyi óvodaépületeket csütörtökön.

Marton Attila

A két telephelyen működő Lurkó Óvoda nyílászárói és tetőszerkezetei is megújultak, külső szigetelést kaptak az épületek, korszerűsítették a fűtést. A Rákóczi úti épület vizesblokkjait felújították, a Bem József utcai épületben parkettáztak a csoportszobában, és átépítették az egyik mosdót, közölte Farkasné Dunai Andrea óvodavezető. Köbli Miklós polgármester elmondta, a fejlesztés több mint 30 millió forintba került, nagyobb részét a település állta, a többit állami forrásból finanszírozták.

A polgármester felidézte, korábban új óvodát tervezett építeni az önkormányzat, ám a gyerekszám stagnált, ezért a meglévők felújítása mellett döntöttek. Köbli Miklós elmondta, a napokban készült el a Tábori úton 870 méter hosszú szakaszon mintegy 20,5 millió forintból építettek járdát, amelyet a település saját forrásából fedezett.

Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke hangsúlyozta, a felújítással Hajmáskér bizonyította, hogy egy kisebb település is érhet el sikereket, valamint azt is, hogy odafigyel a jövő generációjára. Az ünnepségen az óvodások adtak énekekből és mondókákból álló műsort. A Lurkó óvoda három csoportjába valamivel több mint nyolcvan gyermek jár.

Címkék#hajmáskér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!