Hajmáskér

2016.08.15. 17:45

Zene, tánc és játszóház - Hevesi Tamás és Kordáék is felléptek a kétnapos programban

Hajmáskér - Hevesi Tamás, a Unique, valamint Korda György és Balázs Klári is fellépett a hétvégi rendezvényen.

Balla Emőke

Kétnapos program várta a hajmáskérieket a falunapon. A megnyitón Köbli Miklós polgármester és Kész Zoltán, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a vendégeket, jó szórakozást kívánva. A Muzeális Kiállítóban két kiállítás nyílt: Szabó Balázs linómetszeteket, grafikákat készít, különlegessége, hogy golyóstollal alkot. A fiatal fotográfus, Tóth Péter Az éj nemcsak sötétség... Megmutatom címmel állította ki a természetben készült munkáit.

Mint mondta, a fotózás a hobbija, munka mellett hétvégenként járja a természetet, szürkületben, este, éjszaka fotózik. Védi a természetet, szokott segíteni a vadőrnek, szereti az állatokat; úgy fotózza azokat, mintha ő ott sem lenne velük szemben. Képei a sötétséget sugallják, ezért sokan azt gondolják róla, talán a lelke is
sötét, de ez nem így van, állította.

A péntek esti programban fellépett a várpalotai Vision Hip-Hop Dance, Szén Alexandra és a Koktél Band, Hevesi Tamás koncertjére sokan érkeztek, hogy ismert sláge-reit meghallgathassák.

Magyar és amerikai katonák  tartottak bemutatót a falunapon  Fotó: Nagy Lajos

Szombaton játszóházat, kézműves foglalkozást szerveztek a gyerekeknek, de a kerékpáros közlekedésbiztonsági pályán is kipróbálhatták magukat. A Bakony Hadtörténeti Alapítvány szervezésében ügyességi versenyen és tudáspróbán mérhették össze erejüket. Sok érdeklődőt vonzott a magyar és amerikai statikus katonai bemutató, de a katonai egyenruhákkal is megismerkedhettek a résztvevők. A hajmáskéri programra ellátogatott a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének egy csoportja is.

A délutáni folklórműsorban fellépett a Csillagocskák Néptánccsoport, a Vadgesztenye Népdalkör, a Gábor Áron Általános Iskola néptáncosai és a Vadgalamb Néptánccsoport. Csőgör Gábor és a hajmáskéri DanceSing Stúdió is nagy sikert aratott, majd az April Secret, L. L. Junior, valamint a Unique lépett színpadra.

Sokan várták Korda György és Balázs Klári műsorát, az énekes házaspár közvetlen stílusa, jó hangulatú koncertje mindenkit magával ragadott. A népszerű énekesek legismertebb slágereiket adták elő, amiket a közönség lelkesen fogadott, együtt énekelt a fellépőkkel.

Címkék#falunap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!