Halimba

2017.03.04. 07:54

Iskolába hívogató

Minden család számára nagy esemény, amikor gyermekük iskolás lesz, egyúttal nehéz feladat kiválasztani a gyermek képességeinek, érdeklődési körének leginkább megfelelő intézményt.

Civil Tudósítónktól

"A tanítók csak az ajtót nyitják ki, belépned neked kell."

(kínai közmondás)

A média megtanított már mindenkit arra, hogy az információ akkor válik csak számunkra hihetőnek, ha azt személyesen meg is tapasztaljuk. Ezzel élt a halimbai általános iskola tantestülete is 2017. március 2-án. Délelőtti programjuk célja az volt, hogy bemutassák iskolájukat az érdeklődő nagycsoportos gyerekeknek és szüleiknek. Az óvodás gyermekek, ha még csak néhány órára is, de már iskolások lehettek. Büszkén jelentkeztek és osztották meg gondolataikat egymással. Az órák után a gyermekek együtt tízóraiztak iskolás társaikkal, míg szüleik rövid tájékoztatót hallhattak Nagy Noémi igazgatótól és Antal Melinda leendő első osztályos tanítótól. Antal Melinda röviden értékelte a délelőtt munkáját, majd az iskolai életbe történő zökkenőmentes beilleszkedéshez adott praktikus és hasznos tanácsokat. Majd Nagy Noémi igazgatónő az iskola bemutatása mellett, azon tevékenységeikről beszélt, melyek már több éve sikeresen működnek Halimbán. Így szólt a megyében egyedüliként alkalmazott Elmetorna játékos kompetencia fejlesztő programról, amely logikai, stratégiai, táblás és ősi játékokkal fejleszti a gyermekek gondolkodását, memóriáját, figyelmét, térlátását. Megtanítja őket logikusan gondolkozni, problémát megoldani, dönteni nehéz helyzetekben, együttműködni társaikkal, és küzdeni. Elfogadni a vereséget, megélni a győzelmet.

A játék türelemre, önuralomra, toleranciára nevel. Megértik a gyerekek, hogy fontosak a szabályok, és azok betartása. Mivel a gyerekek tapasztalati úton tanulnak, nagyon eredményes módszer. A diákok hetente 10 -12 fős csoportokban ingyenesen vesznek részt a foglalkozásokon. Ezenkívül kiemelte a gyógytestnevelés foglalkozásokat, melyekre  gyermekeink mozgásszegény életmódjából adódóan egyre nagyobb szükség mutatkozik. Évről évre egyre több azon diákok száma, akiknek az orvos speciális tornafoglalkozásokat ír elő. A gyógytestnevelő heti két alkalommal irányítja a tanulók mozgásterápiáját. Végül, de nem utolsósorban befogadó általános iskolaként szólt a sajátos nevelésű igényű gyermekek ellátásáról és fejlesztési lehetőségeikről.

Az ismertető után a szülők is feltehették kérdéseiket az iskolai élettel kapcsolatosan.  A napot kézműves foglalkozás zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!