Halimba

2017.05.09. 05:10

Egy délután az egészség jegyében

A tavaszi családi egészségnap már több éve hagyomány Halimbán.

Civil Tudósítónktól

Az idén április 29-én, szombaton délután a Művelődési Házba várták a település lakóit. Lukács Zsanett szervező elmondta, hogy próbálták úgy összeállítani a programkínálatot, hogy a család minden tagja megtalálja az életkorának és érdeklődésének megfelelőt.

A kisgyermekes családokat Katona Ágnes kerekítő zenés foglalkozással várta

-  A már megszokott ingyenes vércukor-, vérnyomás-, koleszterinszint-, testsúly mérése mellett az idén urológiai-  és  hallás-  szűréssel is bővítettük a megelőző vizsgálatok körét. A bátrabbak véradással is segíthettek embertársaikon. A rendezvényt kiegészítő, kísérő programokkal is színesítjük. Így az idei évben is lehetőséget biztosítottunk a térségben élő helyi termelők termékeinek bemutatatására.

A térségben élő helyi termelők is bemutatták portékáikat. Takácsné Farkas Krisztina természetes alapanyagokból készült szappanokat árult

A természetes alapanyagokból készült sajtok, mézek, szörpök és sütemények kóstolója és vására mellett a környezetkímélő mosó – és tisztítószerekkel, korszerű konyhai edényekkel is megismerkedhettek a résztvevők. A legkisebbeket légvár és Kerekítő foglalkozás, a hölgyeket smink és kézápolási tanácsok várták. A mozgás egészségmegőrző szerepére az anya- lánya zumbával és a funkcionális tréninggel (TRX) hívtuk fel a figyelmet.

Nagy Noémi vezetésével az iskola tanulói anya-lánya zumbával hívták fel a figyelmet a mozgás örömére és egészségmegőrző szerepére

A nagyteremben pedig szemet gyönyörködtető látványban volt részük azoknak, akik megnézték a Halimba értékei címmel kiírt pályázat és az ifjú értékőrök munkáit. Előadóink közül talán kiemelném Hajducsi Lívia gyógypedagógust, aki a kisgyermekkor nevelési problémáinak hátteréről, Dr. Gaál Edit egészségfejlesztő irodavezető a daganatos betegségekről és Ferencz Pálné dietetikus pedig az egészséges táplálkozásról beszélt. Halimba révén természetesen a gyógynövények sem maradhattak ki. Rigó István természetgyógyász, gyógynövény őstermelő Öngondoskodás a gyógynövényekkel, címmel tartott előadást és egyénre szabott tanácsadást. Az egészséges ételek kóstolóján pedig a későbbi elkészítésére is adott volt a lehetőség, hiszen minden finomság mellett ott volt a recept is.

A művelődési ház udvarán már több éve májusfát is állítanak

Az estébe nyúló rendezvényen a falu férfiúi segítségével májusfát is állítottunk, amit a helyi iskola néptáncosai táncoltak körbe. Bízom benne, aki részt vett ezen a napsütéses délutánon programjainkon, megtapasztalta a testi-lelki feltöltődést  - értékelte a rendezvényt a szervező.

Schvarczkopf Anita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!