Halimba

2017.09.05. 18:49

Tanévnyitó a halimbai iskolában

Augusztus 31-én délután tartotta az általános iskola tanévnyitó ünnepségét.

Civil Tudósítónktól

Kedves hagyomány az iskolában, hogy az első osztályos tanulók a nyolcadikos diákok vezetésével az óvodától vonulnak a Művelődési Ház udvarára. A Himnusz hangjai után vidám versekkel és dalokkal köszöntötték a gyerekek az új tanévet. Ezután Nagy Noémi igazgató vette át a szót, s beszédében, a nyár legemlékezetesebb pillanatainak felidézése mellett, külön szólt arról a közösségi összefogás révén megnyert pénzösszegről, melyet egy festékek forgalmazásával foglalkozó cég hirdetett meg a legismertebb közösségi portálon.

Az idei tanévben 21 első osztályos kezdi meg tanulmányait a halimbai iskolában

Vidám versekkel és dalokkal köszöntötték a gyerekek az új tanévet

- Az Erzsébet program által meghirdetett sikeres pályázatoknak köszönhetően az idei évben nincs okunk panaszra, hiszen a nyár folyamán a zánkai táboron kívül további két napközis jellegű tábor is várta a gyerekeket. Az 500 forint önrész pedig tényleg csak jelképes összeg volt, ahhoz képest, amennyibe ténylegesen kerültek a táborok. Ezekkel a táborokkal a családokon próbáltunk segíteni, hiszen - míg a szülők dolgoztak - vigyáztunk a gyermekekre, ellátást és tartalmas programokat is biztosítottunk számukra. Bár már szeptembert írunk, mégis örömmel mondhatom el, hogy szeptember 11-től további kirándulás vár tanulóinkra: 7. osztályosaink a nyirádi gesztor intézmény tanulóival közösen, 6 napra Erdélybe utaznak, hogy felfedezzék legszebb tájait, történelmi emlékhelyeit. A Határtalanul programra benyújtott pályázatunk pozitív elbírálása révén anyagi teher most sem hárul a szülőkre. Példaértékű volt az a mozgósítás és szavazásra buzdítás, melyet a szülői munkaközösség tagjai Rostáné Dél Tímea vezetésével végeztek a nyár elején. Az iskola udvarán és zsibongójában lévő raklap bútorokat nevezték be, egy festéket forgalmazó cég, Aranyecset pályázatára. A több tízezer – legtöbb - szavazatnak köszönhetően 100.000 forinttal gazdagodott az szülői munkaközösség. kasszája. A pénz már meg is érkezett. A tervek szerint az iskola udvarára szánt játszótér kialakítására fordítják majd. – mondta nagy örömmel az igazgatónő.

Az iskola felső tagozatos tanulói
Fotó: Lukács Zsanett

A tanévnyitót követően az osztályfőnökök vezetésével a tanulók átvonultak az iskolába, ahol hasznos információkat kaptak az első tanítási nap menetéről.

Schvarczkopf Anita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!