Halimba

2013.10.02. 08:43

Elmúlt a nyár, Halimba vár

Szeptember utolsó hétvégéjén Elmúlt a nyár Halimba vár címmel hirdetett két napos őszi fesztivált a Művelődési Ház.

Schvarczkopf Anita

A gazdag és változatos programok megvalósulásának anyagi fedezetét több sikeres pályázati forrás is biztosította.

A szombati nap az elmúlt hónapokban alakult Kertbarát szakkör foglalkozásával kezdődött. A tapasztalt háziasszonyok útmutatásával a házi rétes készítés fortélyait leshették el a résztvevők. A befőzőautomata segítségével rövid idő alatt tartósítószer és vitaminveszteség nélküli 100%-os szőlőlét került az üvegekbe.

A kerékpáros versenyen életkori korosztályonként ügyességi, gyorsasági és túra kategóriákban lehetett indulni. A Művelődési Ház udvarán pedig kerékpáros tanulópályát is kialakítottak a szervezők, ahol játékos keretek között a helyes közlekedési szabályokkal ismerkedhettek meg a legifjabb résztvevők. Míg a verseny zajlott a helyi civilszervezetek közös főzéssel töltötték az időt. Az éttermek ajánlataival vetekedő gazdag menükínálatában mindenki megtalálhatta a kedvére valót. A jelképes összegért megvásárolt ételjegyekből befolyt pénz pedig a helyi óvoda és iskola alap ítványaihoz került. A Bringafesztivál eredményhirdetésén Kovács Zsolt szervező és Tóbel János polgármester minden versenyzőnek gratulált és emléklapot nyújtott át, majd a korcsoportok legjobbjait éremmel és könyvvel is megjutalmazták:

I. korcsoport (2004 -2007 között születettek)1. helyezett Kapeller Felícia2. Kiss Ádám 3. Demeter Barbara

II. korcsoport (2001-2003 között születettek)1. Preininger Dávid 2. Puskás Kristóf 3. Galler Ábris

III. korcsoport (2000-1998 között születettek) 1. Kapeller Félix 2. Tárnok Martin 3. Berki Szabolcs

IV. korcsoport (1995-1997 között születettek+ felnőttek) 1. Mráz Attila 2. Domonkos Tamás 3. Gfellner Fanni.

A közös vacsora után, a gyerekeket a keszthelyi Brumi Bandi Band hívta zenés kalandozásra, majd Módri Györgyi a veszprémi Petőfi Színház művésze musical összeállítása következett. Végül a jókedv, a humor vette át a főszerepet, amelyben a nevetőizmok megmozgatását a Defekt Duó garantálta Markos Zoltán és Rácz Mihály személyében.

Vasárnap este a zord időjárás ellenére is sor került a Szent Mihály napi tűzgyújtásra a foci pályán, majd Paksa Jenő az Ezüstfenyő Turistaszálló tulajdonosa saját gyümölcsösében termett pálinkával invitálta az érdeklődőket turista szállójába, ahol bemutatta a szállót és annak szolgáltatáscsomagjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!