Halimba

2012.05.04. 12:19

Újra megtelt élettel a halimbai Művelődési Ház

Lassan már fél éve, hogy megnyitotta kapuit a megújult halimbai Művelődési Ház.

MTI

Bőnyi Mónika művelődésszervező elmondta, hogy az elmúlt hónapokban több helyi alapítvány és intézmény jótékonysági rendezvényének is helyszínéül szolgált. A falu civil szervezetei is újra itt tartják összejöveteleiket. A gyerekeknek színházi előadásokat, kézműves foglalkozásokat, a fiataloknak ifjúsági vetélkedőt, asztalitenisz bajnokságot szerveztek. Rendszeresek a tematikus ismeretterjesztő előadások is. Emellett persze az eddig megszokott funkciók is új köntösben várják a kikapcsolódni vágyókat.

Az alagsorban a fiatalok közösségi szobáiban a biliárd, csocsó, darts mellett a konditerem a legnépszerűbb. Az e-Magyarország pont új számítógépekkel és szolgáltatási lehetőségekkel bővült. Az elektronikus ügyintézésekhez több szakképzett e-Tanácsadó áll a lakosság rendelkezésére. Akár egyéni speciális igényekben is segítséget tudnak nyújtani.

Bőnyi Mónika kitért arra is, hogy a jövőben a hagyományos kulturális és szabadidős tevékenységek szervezésén túl, konferenciák, továbbképzések, vállalati tréningek lebonyolítására is lehetőséget tudnak biztosítani. Örömmel számolt be arról, hogy nemcsak maga a művelődési ház újult meg, hanem annak külső udvari környezete is.

Az elmúlt hónapok során teljes külső burkolat- kerítéscsere és világításkorszerűsítés történt. Az Együtt a Jövőért Halimbán Egyesület sikeres pályázatának és a tagok önkéntes munkája révén pedig elkészült az új játszótér is. A hivatalos átadó ünnepség május 12-én délután lesz a családi egészségnapon. Így az idei nyárra a helyi lakosok és az idelátogatók kikapcsolódását egy modern minden igényt kielégítő multifunkcionális közösségi tér szolgálja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!