illatos kiállítás

2017.12.12. 10:43

Megsütötték a „mézes Hárskutat”

Harmadik alkalommal rendezték már meg a faluban a mézeskalács-kiállítást, amelyen a helyi családok által, házilag készített 51 alkotás látható.

Molnár Sándor

A kiírás így szólt: Süssük meg „Mézes Hárskutat”, de a szervezők nem azt várták, hogy mindenki a saját házát készítse el, hanem hogy engedjék szabadjára a fantáziájukat. A terv bevált, mert nagyon sokféle alkotás született. Megsütötték például mézeskalácsból a falu karácsonyfáját, az óvodát, a posta épületét, de még a falugondnoki busz is megihletett valakit.

– Nagyon örülünk, mert évről évre látszik az embereken, hogy nagyon sokat ötletelnek rajta és fejlődnek is. De az sem baj, ha nem tökéletes valami, mert a miénk, a családok saját kezűleg készítik, és ettől szép ez az egész – mesélte Bachstetter Anikó művelődésszervező, aki kolléganőjével, Wágenhofferné Tehel Violával közösen szervezte a kiállítást, amelyen egy terepasztal különböző szintjein helyezték el a műveket. A havas tájon a látványt és a hangulatot tovább fokozták rénszarvasokkal, hóemberekkel, fákkal. A helyiek közül sokan kis életképeket valósítottak meg. A ház udvarán traktor áll, vagy kutyaól, és más apró kiegészítők, amelyekkel próbálták még életszerűbbé tenni a jeleneteket.

A karácsonyra hangoló, illatos kiállítás január 6-ig látogatható a Művelődési Ház nyitvatartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!