Hasznos

2010.03.09. 05:30

Ki a jó helyettes? - Elárulja a grafológus

A Beosztott jeligét kérő újságolvasó egy vállalkozás vezetőjeként három írásmintát küldött. Arra kíváncsi, melyik levélíró lenne alkalmas helyettesíteni őt.

Utassy Zsuzsa

Írásukat nem elemezhetem, hiszen nem járultak hozzá, de az újságolvasó megérzéseit alá lehet támasztani annyiban, hogy valóban a második írásmintát készítő a legintelligensebb, a legösszeszedettebb. Ő kialakult értékrendszerrel bír, tud önállóan dolgozni, állást foglalni, intézkedni, és megbízható, kötelesség- illetve felelősségtudó jellem.

Az is fontos szempont, hogy jól érzi magát a beosztott szerepében, szívesen elvégzi az utasításokat, megoldja a rá bízott feladatokat. Vonalai némiképp hasonlítanak is a vállalkozás vezetőjének betűvetéséhez, ami kiegyensúlyozott együttműködést feltételezhet.

Az újságolvasó kimagasló teher- és munkabírással magabiztos fellépéssel, határozottan viselkedve teszi a dolgát. Önértékelése, önbizalma magas, pontosan tudja, mire képes. Adottságait kihasználja, képességeit fejleszti, a kínálkozó lehetőségekkel gyorsan, könnyedén képes élni.

Fokozott tevékenységvágy jellemzi, a külvilág ingereire azonnal reagál, mégsem meggondolatlan, inkább rutinos. Fejlett kommunikációs készséggel a felszínes ismeretségek kötésének mestere, hiszen közvetlen és barátságos, tapintatos és diplomatikus. Dominanciaigény, szereplési vágy hajtja, élvezi a kihívásokat, a megmérettetéseket. Erős, független jellem, aki magánéletét nem helyezi az üzleti érdekek elé. Stabil akarattal rendelkezik, kezdeményező és nyitott. Gondolkodása gyors, erőit és idejét gazdaságosan használja.

Örömét leli a hatékonyságban, büszke az elvégzett munka minőségére, a határidők betartására. Kevés minőségi, hosszú távra szóló kapcsolattal rendelkezik, nem könnyen kötelezi el magát, mélyebb érzéseit illetően bizalmatlan, zárkózott. Erőteljes egyénisége természetes vezetői adottságokkal rendelkezik, merészen veti bele magát a munkába, és eltökélten halad céljai elérése felé.

Lényegre törő, fejlett kritikai érzékű jellem eredeti szemléletmóddal, kitűnő szervezőkészséggel. Tudja kezelni a csalódásokat, pillanatok alatt talpra áll és kész az újrakezdésre. Szívesen dolgozik egyedül, jó főnökként elmondja tervének egy részét az egyiknek, egy másik részét a másiknak, de az egészet senkinek.

Utassy Zsuzsa
grafológus-írásszakértő

 

Címkék#grafológia
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!