szemét

2018.11.10. 07:00

Autógumi vagy levágott ágak – Hol adhatjuk le Veszprémben a különböző hulladékokat?

A megyeszékhely vezetése régóta dolgozik azon, hogy városunk minél tisztább és szemét mentesebb legyen. Ez persze nem csak az ő érdekük, hanem mindenkié Veszprémben vagy a környékén lakik. Most összeszedtük, hogy a településen mihez kezdhetünk vagy hol adhatjuk le a különböző hulladékokat.

Szelektív hulladék

Szelektív hulladéknak minősül a csomagolási hulladék, papír, üveg és a műanyag. Ezeket a városban elhelyezett szelektív hulladékgyűjtő szigetekbe vagy a házhoz menő rendszerben ürített szelektív hulladékgyűjtő edényékbe helyezhetjük el. Az előbbi lehetőség esetén ügyeljünk arra, hogy megfelelően szétválogatva helyezzük el a konténerekben.

Kommunális hulladék

Ide tartoznak a nem csomagolási műanyag (pl. gyerekjáték, fogkefe) és a nikecell. Nem gyűjthetők szelektíven, a kommunális gyűjtőedényekben kell elhelyezni.

Zöld hulladék

A kertben kitermelt hulladék, például a levágott fű vagy ágak valamint az elhalt cserepes növények tartoznak ide. Ennél a hulladékfajtánál a legjobb lehetőség a komposztálás, de ha ez nem megoldható, akkor a Kistó utcában található hulladékgyűjtő udvarba vihetjük vagy részt vehetünk a házhoz menő zöldhulladékgyűjtési akcióban.

Elektronikai hulladék

Ha szeretne megszabadulni a régi tévétől, háztartási gépektől vagy fénycsőtől akkor a Kistó utcában találhtaó hulladékgyűjtő udvarban lehet leadni. De emellett érdemes figyelni a műszaki áruházak csereakciót, mert ilyenkor olcsóbban vásárolhatunk új terméket és a régi hasznosítása is megoldódik.

Lom hulladék

Ide tartoznak a nagyméretű vagy nagyobb darabos hulladékok, amelyek nem helyezhetők el a gyűjtőedényben, például a kiselejtezett bútorok vagy biciklik. A lom hulladék elszállítása – házhoz történő rendszerben – évente egy alkalommal, május és szeptember között kérhető. Ezen kívül a Kistó utcai hulladékgyűjtő udvarban, egész évben térítés mentsen leadhatók.

Építési és bontási hulladék

A bontásból, lakásfelújításból megmaradt ablakkeretet és üveget, ajtókat, törmeléket esetleg mosdókat a Házgyári út végén, a Cseri murvabánya mellett működő hulladékgyűjtő telephelyen adhatjuk le. Eseti megrendelés alapján konténereket is bérhetünk.

Veszélyes vagy különleges kezelést igénylő hulladékok

A régi autógumi is veszélyes hulladéknak minősül Forrás: pixabay.com

A festékes patronokat, elemeket, autógumit vagy az ehhez hasonló hulladékokat a Kistó utcai hulladékgyűjtő telepen adhatjuk le.

Ha részletesebb információkra kíváncsi a veszprémi hulladékkezelésről módjáról, akkor a vkszrt.hu vagy a vhkn.hu oldalon tájékozódhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!