Már csak óránként jár a balatoni komp

Hétfőtől már csak óránként indul és rövidebb ideig jár a komp Szántód és Tihany között – tájékoztatott a Balatoni Hajózási Zrt. a honlapján.

Tihany, 2015. január 11. A balatoni komp próbajárata Tihany és Szántód között 2015. január 11-én. Az enyhülõ idõjárásban olvadni kezdett a jég a Balatonon, így próbaképpen újraindították a kompokat, de az utolsó járatokat már ki kellett hagyni, mert a szél ismét jégtorlaszokat hordott össze. Január 12-én várhatóan újra menetrend szerint közlekedik a komp, az elsõ járatok indulása azonban még bizonytalan. MTI Fotó: Nagy Lajos

Forrás: MTI

Fotó: Nagy Lajos

Az eddig 40 percenként közlekedő balatoni komp november 8. és 21. között Szántód felől 7.00 és 18.00 óra között, Tihany felől 7.15 és 18.15 között, óránként indul.

November 22. után az utolsó járatok elmaradnak, vagyis Szántód felől 7.00 és 17.00 óra között, Tihany felől 7.15 és 17.15 között indulnak óránként a járatok.

A menetidő 8 perc.

A balatoni komp egész évben közlekedik, kivéve viharos erejű szél vagy a tó erős jegesedése esetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!