Karácsony és szilveszter idején

2020.12.23. 16:00

A boltok, gyógyszertárak ünnepi nyitvatartása és menetrend – Minden tudnivaló egy helyen

Összegyűjtöttünk minden olyan információt, ami fontos lehet számunkra az ünnepek idején.

Forrás: pixabay

Az üzletek és gyógyszertárak nyitvatartása

24-én kettőkor zárnak a boltok

December 23-án este 19 óráig működnek a kereskedelmi egységek, míg 24-én a jogszabály szerint legkésőbb délután kettőkor bezárnak a boltok, és legközelebb 27-én fogadnak újra vásárlókat.

A gyógyszertárak ügyeleti rendben lesznek nyitva

A karácsonyi ünnepek alatt az egészségügyi szolgáltatók, így a gyógyszertárak is ügyeleti rendben látnak el szolgálatot – közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hétfőn. A december 24-én is nyitva tartó gyógyszertárak nem a szokásos pihenőnapi munkarendjük szerint, hanem általában 12 óráig tartanak nyitva. December 25-én és 26-án kizárólag a 0–24 órás nyitvatartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.

December 31-én általában 14 óráig lesznek nyitva a gyógyszertárak, január 1-jén pedig kizárólag a 0–24 órás nyitvatartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják az ellátást.

Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról (az adott településre, vagy megyénként akár kilistázva) az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni.

A MÁV és Volánbusz menetrendje

MÁV

Az év végi ünnepekhez igazodik a vonatok és a Volánbusz járműveinek közlekedési rendje – közölte a MÁV.

A vonatok december 23-án a pénteki, 24-én a szombati, 25-én és 26-án az ünnepnapi, 27-én a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. December 31-én a pénteki, január elsején a szombati, január 2-án az ünnepnapi, 3-án pedig a vasárnapi menetrend érvényes.

Volánbusz-járatok

Módosul a Volánbusz-járatok közlekedési rendje is: december 24-én, szenteste a szabadnapi menetrendnek megfelelően, a megszokottnál ritkábban és korlátozásokkal közlekednek az autóbuszok. December 25-én és 26-án a munkaszüneti napok beosztása szerint indulnak a járatok, szintén korlátozásokkal, elsősorban a kora hajnali órákban. December 27-én, vasárnap munkaszüneti napnak megfelelően, míg december 28. és 31. között a tanítási szünet munkanapjain érvényes menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járművei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!